Pagina principala > Blog > Sunteti Gata sa Preluati Proiecte Noi? Verificati Mai Intai Disponibilitatea Resurselor Dumneavoastra!

Verificati disponibilitatea resurselor dumneavoastra inainte de a incepe noi proiecte.

Sunteti Gata sa Preluati Proiecte Noi? Verificati Mai Intai Disponibilitatea Resurselor Dumneavoastra!

Cand vechii clienti vin la dumneavoastra cu noi propuneri de proiecte, este un semn foarte bun! Este clar ca sunt foarte multumiti de ceea ce ati livrat in trecut si vor mai mult. Daca sunteti abordat de noi clienti pentru a discuta despre potentiale proiecte, este si mai bine! In mod clar, vestea s-a raspandit si aveti o reputatie buna pe piata. In mod natural, vreti sa intrati in joc si sa preluati acele noi proiecte pentru a da un impuls afacerii tale. Si de ce nu?! O meritati! Da, ati facut-o si ar trebui sa mergeti mai departe! Asigurati-va mai intai ca puteti!

Inainte de a conveni asupra unor termeni precum costurile si termenele limita, cu clientii, este posibil sa doriti sa verificati disponibilitatea resurselor dumneavoastra. Nu va lasati orbit de entuziasmul de a va dezvolta afacerea si nu sariti peste acest pas important. O verificare temeinica a disponibilitatii resurselor este un pas foarte important in orice prognoza de afaceri. Fara aceasta, exista sanse sa ajungi sa faceti promisiuni pe care nu le puteti onora.

Verificarea disponibilitatii resurselor, indiferent daca este pentru luna urmatoare, trimestrul urmator sau anul viitor, necesita timp si este predispusa la erori in absenta unui software de planificare a resurselor. O astfel de aplicatie este calea rapida de la “avem suficiente resurse pentru a incepe proiecte noi?” la “avem nevoie de n persoane la bord pentru a finaliza acest proiect nou”. Acesta va arata clar daca puteti gestiona noile proiecte cu resursele existente sau daca trebuie sa angajati mai multe persoane.

Si cand vine vorba de planificarea resurselor, elapseit este aplicatia dumneavoastra. Aplicatia va ofera doua moduri diferite de a verifica capacitatea resurselor tale.

In Planificatorul de Resurse veti obtine o situatie foarte precisa a disponibilitatii resurselor dumneavoastra. Doar asigurati-va ca sunteti in vizualizarea Persoane. Adaugati filtre pentru competente, functie, locatii, echipe si/sau departament si veti sti exact pe cine va puteti baza pentru proiectele viitoare. In plus, toate datele pot fi exportate intr-un fisier Excel sau CSV pentru o perioada selectata.

alt

Si daca vreti sa traducceti in cifre vizualizarea disponibilitatii din Planificatorul de Resurse, mergeti la Rapoarte / Business Intelligence si generati un raport de capacitate a resurselor. Dupa ce selectati intervalul de timp pentru raportul, aplicati aceleasi filtre ca in vizualizarea Planificator de Resurse si veti vedea capacitatea fiecarei resurse in orele disponibile (si procentual, daca este necesar). Aplicatia nu va lua in considerare doar orele alocate pentru a calcula disponibilitatea, ci si concediul aprobat.

Un alt mod este sa generati un raport cu prezentare generala a capacitatii disponibile pentru o anumita perioada din Rapoarte / Analize. Capacitatea fiecarei resurse este afisata atat in ore disponibile, cat si in procente, iar calculul este efectuat luand in considerare nu numai orele alocate, ci si concediul aprobat.

Aceleasi filtre ca in vizualizarea Planificatorul de Resurse sunt disponibile si aici si puteti alege sa vedeti disponibilitatea capacitatii in functie de statusul sau: sub alocare, completa, supra alocare sau indisponibila.

alt