Pagina principala > Blog > Cum sa Calculati Profitabilitatea Angajatilor

„Calculati profitabilitatea angajatilor dumneavoastra pentru a asigura succesul afacerii dumneavoastra."

Cum sa Calculati Profitabilitatea Angajatilor

What’s the point in having a business if it’s not a profitable one?! But how do you measure your company’s profitability? The formula is quite simple: revenue - expenses = net profit. And what makes your company profitable? Your people! They are the engine that put bright ideas into practice, the ones who make everything happen. And their performance generates your company’s profit.

Prin urmare, a putea calcula cu usurinta profitabilitatea angajatilor (sau a contractorilor) este de mare ajutor.

Sa vedem cum puteti face asta in elapseit in cinci pasi simpli!

  1. Introduceti in profilul angajatului rata orara / zilnica / lunara, in functie de tipul de contract pe care il aveti. In cazul in care aveti angajati care lucreaza in tari diferite, moneda este, de asemenea, importanta; simtiti-va liber sa utilizati monedele locale pentru toti angajatii dumneavoastra. angajati in strainatate;
  2. Introduceti rata orara / zilnica in fisierul proiectului conform contractului semnat cu clientul dumneavoastra, apoi setati moneda;
  3. (Optional) Adaugati rata orara pentru fiecare membru al echipei de proiect in functie de rolul pe care il va avea in proiect. In acest moment, moneda utilizata va fi “moneda proiectului” stabilita in pasul anterior. Nu este nevoie sa va faceti griji cu privire la cursul de schimb, elapseit va folosi cursul de schimb interbancar pentru a face calculele pentru dumneavoastra. In cazul in care sariti peste acest pas, profitabilitatea angajatilor va fi calculata in functie de rata orara stabilita in pasul anterior;
  4. Facturaţi orele lucrate;
  5. Accesati Rapoarte / Financiar si contabilitate si selectati Raportul privind profitabilitatea resurselor in functie de veniturile generate vs costuri. Acum, permiteti elapseit sa calculeze diferenta dintre valoarea facturata, a proiectului, pentru perioada selectata si costul cu angajatii. Retineti ca vor fi luate in considerare doar orele facturate. Ar trebui sa verificati daca toate orele aprobate au fost facturate, inainte de a genera acest raport.

Si acesta este raportul de profitabilitate al angajatilor dumneavoastra:

Raport detaliat privind profitabilitatea angajatilor pentru fiecare proiect la care sunt alocati.

Acest raport arata cate ore a petrecut fiecare angajat pe fiecare proiect alocat (atat ore facturabile, cat si ore nefacturabile), valoarea orelor facturate si costul cu angajatii alocati pe proiectele respective.

Evident, profitul este dat de diferenta dintre veniturile generate si costul cu angajatul. Daca obiectivul de profit este atins, este un lucru bun. Dar in cazul in care sunteti sub target, primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa verificati daca toate foile de pontaj au fost trimise si toate orele facturabile au fost facturate. Puteti face asta rapid generand un raport privind foile de pontaj netrimise sau orele ramase de facturat (Rapoarte / Financiar & contabilitate / Bani cheltuiti vs facturati).

Puteti verifica, de asemenea, profitabilitatea angajatilor ca echipa de proiect, departament sau pentru un anumit client sau o anumita locatie, folosind pur si simplu filtre specifice atunci cand generati raportul de profitabilitate a resurselor.