Pagina principala > Blog > Mai Multe Tipuri de Concediu de Gestionat

Gestionati toate tipurile de concedii cu o aplicatie profesionala.

Mai Multe Tipuri de Concediu de Gestionat? Personalizati-le cu elapseit!

Zile de concediu, concediu medical, an sabatic, concediu de maternitate / paternitate si asa mai departe…. Atat de multe tipuri de concedii pe care compania dumneavoastra trebuie sa le aibei.

In timp ce zilele in care nu sunteti la bibrou sunt usor de gestionat, cu siguranta veti dori sa personalizati concediul pe care trebuie sa il urmariti.

Prima data trebuie sa mergeti la Setari si sa introduceti toate tipurile dumneavoastra de concediu. Apoi stabiliti reguli specifice pentru fiecare tip de concediu. De ce? Pentru ca nu toate au acelasi impact asupra activitatilor zilnice. De exemplu, nu toate tipurile de concediu sunt egale cu timpul “fara lucru”, unele dintre ele (cum ar fi calatoriile de afaceri, training, munca de acasa) sunt doar timp de “absenta de la birou”. Doar pentru ca cineva nu este fizic la birou, nu inseamna ca nu lucreaza. Deci, tipurile de concediu mentionate mai sus sunt monitorizabile? Da si nu.

Business trips are more like “duty calls” so you might not need to track them. But if your company policy says there’s a limited number of home office days or training days per year for each employee, then you should keep track of them. See here how you can set trackable days in elapseit.

Dupa ce ati decis ce trebuie monitorizat, trebuie sa setati numarul maxim de zile pe an pentru fiecare tip de concediu. Si daca tot sunteti la acest pas, faceti clic pe casetele din coloana Persoane pentru a afisa numarul total de zile de concediu vs zile de concediu ramase pentru fiecare angajat.

Prezentare generala a tipurilor de concediu monitorizat
Lista angajatilor cu zilele libere disponibile.

Nu este nevoie sa va faceti griji cu privire la concediile care se intind peste weekend (sau peste sarbatorile legale). elapseit nu le considera zile libere, deci este suficienta o singura cerere de absenta.

Exista o alta setare importanta pe care ar trebui sa o luati in considerare: ore libere. Cand bifeaza aceasta caseta, inseamna ca solicitantul nu va lucra in timp ce este absent de la birou. Fara indoiala, acestea sunt concedii care pot fi monitorizate! Si, in functie de durata timpului liber, va trebui sa decideti daca orele alocate ar trebui sa fie taiate din foaia de pontaj a solicitantului sau trimise in backlog. Si tot acum este, de asemenea, momentul sa decideti ce cereri de concediu pot fi aprobate automat si care necesita un workflow de aprobare.

O surpriza placuta de la elapseit este ca toate aceste tipuri de concedii (inclusiv cele care inca asteapta aprobarea) sunt afisate in Planificatorul de Resurse. Si pentru o vizibilitate sporita, puteti asocia fiecare tip de concediu cu o culoare, astfel incat sa le puteti identifica cu usurinta in planificator.
\

Prezentare generala cu tipuri de concediu personalizate in elapseit.