Pagina principala > Blog > Optimizati Alocarile Proiectului cu o Privire Rapida in Dashboard ul Dumneavoastra

Dashboard-ul electronic al proiectului.

Optimizati Alocarile Proiectului cu o Privire Rapida in Dashboard-ul Dumneavoastra

Munca Manager-ului de Proiect nu este una usoara. Sa faceti alocari echilibrate, sa urmariti o multime de task-uri, sa aveti grija de aspectele financiare si sa aveti o buna imagine de ansamblu asupra proiectului – nu este deloc o munca usoara. Deci, pentru a jonglat cu toate aceste „mingi” , fara sa scapati vreuna, veti avea nevoie de tot ajutorul pe care il putei obtine. In mod evident, o aplicatie de planificare a resurselor este cel mai bun prieten al unui Manager de Proiect. Dar ar fi potrivita orice aplicatie de planificare a resurselor?

Ce se intampla daca aveti mai multe proiecte de gestionat in acelasi timp? Sau daca sunteti proprietarul unei afaceri? Puteti obtineti cele mai bune rezultate posibile folosind doar o aplicatie pentru alocarea resurselor? Sau vreti sa treceti la nivelul urmator si sa verificati indicatori cheie legati de proiecte pentru a va creste eficienta si a va optimiza activitatea? In acest caz, un dashboard pentru gestionarea proiectelor este cheia!

Sa aruncam o privire rapida la dashboard-ul elapseit si sa vedem cum va poate ajuta sa duceti proiectele la urmatorul nivel de eficienta!

Pentru a urmari cu usurinta resursele, dashboard-ul elapseit ofera doua perspective: ore inregistrate (pentru a compara statisticile orelor alocate vs ore inregistrate) si ore consumate (pentru a compara statisticile orelor alocate vs ore lucrate si aprobate).

Sa verificam mai in detaliu ce obtineti:

  1. Capacitatea maxima disponibila – o vedere de ansamblu rapida a celor mai disponibile persoane (sau a celor mai putin alocate persoane 😊) in ziua / saptamana / luna curenta. Puteti vedea pentru fiecare persoana numarul de ore alocate si disponibile. Numarul de ore disponibile este calculat in functie de numarul de ore convenite in contractul de munca. Timpul liber este, de asemenea, luat in considerare pentru a va oferi numarul exact de ore disponibile.
Verificati care sunt cele mai disponibile resurse ale dumneavoastra, in dashboard-ul elapseit.
  1. Resurse in functie de persoana - informatii aprofundate despre fiecare resursa si alocarile ei in perioada de timp selectata. Alegeti fie vizualizarea orelor inregistrate, fie a orelor consumate pentru a vedea numarul total de ore alocate, inregistrate sau consumate si cate dintre acestea sunt facturabile. Ambele vizualizari va vor arata cum sunt impartite aceste ore pe proiectele la care a fost alocat angajatul selectat. Deoarece este afisat numarul total de ore disponibile si orele de concediu, veti putea identifica rapid daca persoana respectiva a fost supra sau sub alocata in perioada selectata.
Verificati in dashboard-ul elapseit alocarea fiecarui membru al echipei in proiectul dumneavoastra.
Verificati in dashboard-ul elapseit alocarile dumneavoastra de proiect.
  1. Un top al persoanelor supra si sub alocate - intr-o singura vizualizare puteti vedea primele cinci persoane supra sau sub alocatein in luna curenta si anterioara. Procentul total de alocari si afisarea numarului total de ore disponibile si alocate vor indica cat de eficienta a fost alocarea pe proiecte. In mod ideal, nu ar trebui sa vedeti niciun membru al echipei in aceasta vizualizare. Dar, daca apare un nume aici, exista un dezechilibru in alocarile dumneaovastra si trebuie sa verificati unde este problema si sa restabilliti echilibrul.
Verificati in dashboard-ul elapseit topul resurselor supra si sub alocate.
  1. Grafic de alocare & ore consumate vs capacitate totala - o vizualizare directa a eficientei generale a resurselor pentru o perioada selectata. Care credeti ca este nivelul de eficienta in vizualizarea de mai jos? 😊
Verificati in dashboard-ul elapseit care sunt cele mai disponibile resurse.

Pentru a concluziona, cu dashboard-ul elapseit veti obtine indicatori precisi privinf alocarile proiectelor, pentru a va ajuta sa va monitorizati cu usurinta resursele si sa luati cele mai bune decizii posibile pentru eficienta echipei dumneavoastra, atunci cand este nevoie.